Fri fragt ved køb over 500 kr,-

Rigtig behandling af træterrasser

Demidekk Terrasseolie er en specialolie til behandling af imprægneret træværk som fx terrassegulve, lævægge, havemøbler etc. Olien beskytter mod fugtindtrængning og sprækker, misfarvning, skadelig lysnedbrydning og indeholder midler mod misfarvninger og belægninger. Giver op til 3 års beskyttelse afhængig af slitage.

Demidekk Terrasseolie har en fyldig konsistens, der bevirker, at den kan påføres uden stænk og spild. Olien er baseret på vandfortyndbar alkyd. Pensel rengøres i sæbe og vand.

Har du lyst til at prøve at forskønne din træterrasse med vores Demidekk Terrasseolie, så har vi udarbejdet en komplet vejledning, som du kan printe, før du går i gang. Vi ønsker dig god fornøjelse med arbejdet!

Uderum 250x258

Nyt træværk

Når du skal behandle nyt træværk, skal du først sikre, at dette er rent og tørt.
Nyt imprægneret træværk bør tørre 2 – 4 uger inden behandling, afhængig af vejret.

1.
Udtræk af kobbersalte, der kan ses som grønne krystaller, fjernes. Brug en haveslange og en gulvskrubbe.

2.
Når træværket er tørt, påføres Demidekk Terrasseolie, 1 - 3 brætter ad gangen i hele brættets længde. Påfør ét strøg og tør den overskydende beis af med en tør, fnugfri klud. Terrasseolien skal trænge ind i træværket og må ikke danne en film på overfladen.

Tidligere behandlet træværk

Når du skal behandle tidligere behandlet træværk, begynder du med at fugte underlaget.
Fjern derefter det vand, der måtte ligge tilbage på træværket.

1.
Påfør Jotun Terrasserens og lad det virke i 15 – 20 minutter. Hold rensemidlet fugtigt under processen. Rengør ikke for store felter ad gangen. Skrub og skyl godt efter med vand. Gentag behandlingen hvis nødvendigt.
I de tilfælde, hvor gulvet er meget snavset eller, hvor der er flere lag med gammel træolie, skal behandlingen gentages. (Lag af gammel maling eller beis skal fjernes forinden ved enten at skrabe, slibe eller anvende malingfjerner). OBS: husk at beskytte hud og øjne.

2.
Påfør Jotun Terrasebleker på det fugtige træværk for at blege og neutralisere træet. Lad det virke i 30 minutter. Hold blegemidlet fugtigt under processen.
Skyl godt efter med vand. Anvend en haveslange. Jotun Terrassebleker sikrer en god vedhæftning og forlænger holdbarheden af den terrassebeis, der påføres. Med Jotun Terrassebleker genskaber du træværkets naturlige friskhed. OBS: husk at beskytte hud og øjne.

3.
Når træværket er tørt, påføres Demidekk Terrasseolie, 1 - 3 brædder ad gangen i hele længden. Påfør ét strøg og tør den overskydende beis af med en tør, fnugfri klud. Terrasseolien skal trænge ind i træværket og ikke danne en film på overfladen.

HUSK:

Tjek de lokale vejrmeldinger, så du er nogenlunde sikker på, at det ikke regner de første 24 timer efter påføring.
Lave temperaturer og høj luftfugtighed forlænger tørretiden
Læs og følg nøje den brugsanvisning, der findes på produkterne
Vi anbefaler ikke at bruge en højtryksrenser, da dette nemt kan give træværket en ru overflade.